torsdag 28 januari 2010

"Makt" ett bra tema för Stockholm Pride

Tycker att Stockholm Pride har valt en värdig efterföljare till 2009 års tema "Hetero" nu när det bestämts att "Makt" är temat för 2010. Skönt att de stora samhällsfrågorna fortfarande står i centrum istället för någon enskild sakfråga. Bättre att gå till botten med problemet istället för att skrapa på ytan.

Ska bli spännande att se vilka diskussioner det kan bli kring detta och hoppas att debatten kommer att tas till nya nivåer. Det är ju valår, men hoppas också att det kommer att bli bredare diskussioner som till exempel tar upp hur makt är ständigt närvarande i allas vår vardag: på arbetsplatser där vissa kan känna sig hemma men inte andra, i klassrum där en del tar en massa plats medan andra är tysta, i tidningarna där en del syns men inte andra, i leksaksaffären där leksaker är för vissa men inte för andra och så vidare. Det nya temat öppnar också upp för diskussioner kring hur heteronormer och andra normer i samhället hänger ihop.

Jag hoppas även att vi får se exempel på hur makt kan utmanas, förändras och användas för att skapa jämlikhet och få fler människor att må bra.

/Pär

Inga kommentarer: